Tüm Haberler
Fintechtime Dergisi Kasım 2022 Şule Hatun Avşaroğlu Röportaj

Fintechtime Dergisi’ne Birleşme Sürecini Anlattık

Şule Hanım öncelikle yeni göreviniz ve Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grubuyla birleşme süreciniz hayırlı olsun. Yeni dönemde Architecht’in büyüme faaliyetlerini sizlerden dinlemek isteriz. Birleşme sürecine geçmeden önce sizi biraz daha yakından tanımak isterim. Şule Hatun Avşaroğlu kimdir? 

Çok teşekkürler Funda Hanım. 2004 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi İktisat ve Uluslararası İlişkiler Bölümlerinden mezun oldum. Ardından aynı üniversitede MBA programını tamamladım. 2005 yılından bu yana Kuveyt Türk İnsan Kaynakları Grubunda birçok farklı görevler üstlendim. Geçtiğimiz ay Kuveyt Türk’ün teknoloji iştiraki Architecht’e İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak atandım. Evliyim ve Zeynep isminde bir kızım var. Yüzmeyi ve doğa belgesellerini izlemeyi çok severim.

Yeni Göreviniz tekrar hayırlı olsun Şule Hanım. Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grubuyla Architecht’in birleşme kararı nasıl ortaya çıktı bu süreci bize anlatabilir misiniz?

Funda Hanım biliyorsunuz Architecht 2015 yılında Kuveyt Türk Ar-Ge Merkezinde geliştirilen ürünlerin finans sektörüne satılması amacıyla kurulmuş bir teknoloji şirketi olarak yolculuğuna başladı. Fakat 7 yıllık süre zarfında o kadar önemli projeler ve yeni ürünler hayata geçti ki Architecht bugün ülkemizin en önemli finansal teknoloji sağlayıcılarından biri oldu. 2018’de başladığımız, 20 ülkede 60’dan fazla bankada kullanılması planlanan EthixNG projemizle yazılım ihracatı konusunda ülkemize ciddi katma değerler sağladık. Ana Bankacılık Platformumuz BOA’yı bu süre zarfında tam 8 farklı bankada çalışır hale getirdik. SaaS modeliyle geliştirdiğimiz ürünleri farklı sektörlerin kullanımına sunduk. Tüm bu güzel gelişmeler bize teknoloji grubumuzun artık birleşmesi gerektiğini gösterdi. Ülkemizin en büyük bankalarından olan Kuveyt Türk’ün ve Architecht’in stratejilerini birleştirme ve tek vücut olma zamanı geldiğini düşünerek bu süreci başlattık. Architecht’in başarılarla dolu teknolojik gelişiminin yanında süreçleri oturmuş iyi bir çevik çalışma modeline sahip olması ve niş olarak teknoloji sektöründe faaliyet göstermesi yetenek yönetiminde de önemli avantajları beraberinde getiriyor. Teknoloji sektörünün imkanlarıyla BT Grubumuza maksmimum faydayı sağlama düşüncesi de birleşme sürecindeki önemli motivasyonlarımızdan biri oldu diyebilirim. Tüm bu gerekçeleri dikkate alarak uluslarası bir yönetim danışmanlık şirketiyle süreci en ince ayrıntısına kadar ele aldık. Bu alandaki örnek vakaları inceledik ve bankamız üst yönetiminin destekleriyle birlikte birleşme projemizi hayata geçirdik. Böylece Architecht mevcut durumda 600 kişilik büyük bir teknoloji şirketine dönüşmüş oldu.

Birleşmeyle birlikte yeni dönemde Architecht’i neler bekliyor?

En temel amacımız çalışanı merkeze alan, insan odaklı politikalarımızla ve geliştirdiğimiz teknolojik çözümlerle finansal teknoloji sektöründe çok daha güçlü bir marka haline gelmek diyebilirim. Yeni dönem büyüme hedeflerimiz kapsamında yurtiçi ve yurtdışında hizmet ağımızı genişletmeye devam edeceğimizi de vurgulamak isterim. Biliyorsunuz Türkiye’de bankacılık sektöründe hareketli günler yaşanıyor şubesiz bankacılık formatıyla hizmet verecek dijital bankaların sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Architecht olarak biz bu alanda en iddialı teknoloji sağlayıcılarından biriyiz. BDDK’dan kuruluş izni alan tüm kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor. Dijital Bankacılık sektörüne sunduğumuz olanakları geliştirerek sektördeki konumumuzu her geçen gün daha da güçlendireceğiz. Sektörümüze sunacağımız kesintisiz hizmet ne kadar önemliyse Kuveyt Türk’ün bütün teknoloji ihtiyaçlarını kusursuz bir şekilde  karşılamak da öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor. Yeni dönemde tüm çalışma modelimizi bu iki yaklaşıma göre kurguluyoruz. Kadrolarımızı bu yönde yeniden konumlandırıyor, insan kaynağı süreçlerinde yeni atılımlar yapıyoruz. Architecht’in en değerli kaynağı insan Funda Hanım. Tüm süreçlerimizde önce insan önce çalışan prensipleriyle hareket ediyoruz. Sektörümüzün en iyi iş veren markalarından biri olmayı ve çalışanları odağına alan bir yaklaşımla tercih edilen kurumlar arasında ilk sırada yer almak istiyoruz.  Hem müşterilerimize sunduğumuz teknolojik çözümler hem de çalışma arkadaşlarımıza sağladığımız huzurlu aile ortamı ve maddi imkanlar ile adımızdan gelecek dönemde de söz ettirmeye devam edeceğimize inanıyoruz.

Geçtiğimiz hafta Architecht, 100 kişilik bir istihdam kampanyası başlattı. Detaylarını dinlemek isterim. Kuveyt Türk Bilgi Teknolojileri Grubundan gelecek ekiplerin haricinde ayrıca bir 100 kişilik istihdam süreci başlattınız diye anlıyorum. Doğru mudur?

Evet Funda Hanım kesinlikle doğru. Mevcut kadrolarımızı büyüterek hem Kuveyt Türk hem de müşterilerimize business partner yaklaşımıyla ve empati kültürüyle temas etmek istiyoruz. Bunların sonucunda; kesintisiz hizmet, yüksek müşteri memnuniyeti ve kalite odaklı iş çıktısı planlıyoruz. Çalışana her şeyden çok değer verdiğimiz, bu anlayış üzerine inşa ettiğimiz güçlü kurum kültürümüzle; başarılarımıza ortak olacak yeni arkadaşlarımızı heyecanla aramıza bekliyoruz. Yazılım Mühendisi, Mobil Yazılım Mühendisi, Analist, Ürün Yöneticisi, Kullanıcı Deneyimi Tasarımcısı, Test Mühendisi ve Veri Bilimcisi rolleri için ilanlarımız şu an açık durumda.

Son olarak şu soruyu sormak istiyorum: Architecht’in son 3 yıldır Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında yer aldığını biliyoruz. Bu başarıyı nasıl sağlıyorsunuz? Çalışanlarınıza sunduğunuz olanakları bizimle paylaşabilir misiniz?

Funda Hanım biraz önce de belirttiğim gibi tüm süreçlerimizi “önce insan önce çalışan” anlayışıyla işletiyoruz. İnsanı odağınıza aldığınızda bu başarılar zaten kendiliğinden geliyor. Architecht olarak çalışma arkadaşlarımıza bir aile ortamı oluşturduğumuzu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim. Bu çatı altında takdir, teşekkür ve paylaşım kültürü tüm organizasyona yayılmış durumda. Merkeziniz insan olunca en büyük yatırımı da insana yapmak zorundasınız. Architecht’te çalışma arkadaşlarımıza sağladığımız birbirinden güzel imkanlar var; Uzaktan çalışma, rekabetçi ücretlendirme paketi, yabancı dil desteği, geniş kariyer planı, yurtiçi ve yurtdışı eğitim ve sertifika fırsatları, akademik teşvikler, ödüllü ofisler, zengin ikram kültürü v.b. gibi daha birçok sayabileceğimiz tüm bu güzel olanakları çalışma arkadaşlarımızın istifadelerine sunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Yeni dönemde de insan odaklı süreçlerimizi daha da güçlendirerek bu alanda örnek kuruluşlar arasında yer almayı planlıyoruz. 

Röportaj için size ve tüm Fintechtime ailesine teşekkürlerimi sunuyorum. Yeni dönemde daha nicel güzel haberlerle tekrar görüşmek üzere.