Tüm Haberler
Turkish Open Banking Ecosystem Map yayınlandı. photo

Turkish Open Banking Ecosystem Map yayınlandı.

Girişim ve Fintech alanlarında yayımladığı raporlarla sektör tarafından ilgiyle takip edilen startups.watch ile son zamanlarda açık bankacılık projelerine yaptığı yatırımlarla tanınan teknoloji şirketi Architecht işbirliği ile Türkiye Açık Bankacılık Ekosistem Haritası hazırlandı.

Bu haritada Türkiye açık bankacılık ekosisteminde faaliyet gösteren tüm kuruluşlara yer verilirken API Aggregator, API Portal (Bankalar ve Fintechler) ve API Platform kategorilerinde ekosisteme katkı sağlayan kurumlar yer alıyor. API Portal kategorisinde 12 banka ve 8 fintech bulunurken API Aggregator kategorisinde 13, API Platform kategorisinde ise 2 girişim yer alıyor. Architecht tarafından bankalara ve finansal şirketlere uçtan uca hizmet sağlayan PSD2 uyumlu açık bankacılık ürünü ApiGo da API Platform kategorisinde yer alıyor.

Türkiye açık bankacılık ekosisteminin hangi alanlarda yoğunlaştığı ve yatırım yapıldığı konusunda özet bir bilgi veren bu harita ile girişimlerin birbirinden haberdar olması ve yeni iş modellerinin gelişmesi hedeflenmektedir.