Tüm Haberler
Architecth’in Teknolojik Altyapı Çözümleri Finans Sektörünün Büyümesine Katkı Sağlıyor photo

Architecth’in Teknolojik Altyapı Çözümleri Finans Sektörünün Büyümesine Katkı Sağlıyor

Architecth’in Teknolojik Altyapı Çözümleri Finans Sektörünün Büyümesine Katkı Sağlıyor.

Yakın zamanda Deloitte tarafından açıklanan Teknoloji Fast 50 listesinde Türkiye’nin En Hızlı Büyüyen 5. Teknoloji şirketi seçilen Architecht, bu büyümesini yeni finansal ürün ve çözümlere yatırım yaparak sürdürmek istiyor.

Türkiye ve yurtdışında birçok bankanın ve finans kuruluşunun bankacılık ve finansman altyapısını sağlayan şirket, yeni dönemde tüketici finansmanı, tedarikçi finansmanı ve yatırım bankacılığı çözümleriyle faaliyetlerini genişletiyor.

Son dönemde finans sektöründe yaşanan hızlı gelişmeler ve büyüme, etkin teknolojik altyapı ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Bu büyümeye ayak uydurmak ve müşterilerine daha iyi bir finansal deneyim sunmak isteyen şirketler kendi operasyonel işlerine odaklanarak hazır altyapı çözümlerini dışardan alma yoluna gidiyorlar. Bu noktada Architecht, finans sektöründeki 30 yıldan fazla tecrübesiyle; hazır, hızlı ve kolay entegre edilen, low-code altyapı çözümlerini firmaların kullanımına sunuyor.

Architecht Genel Müdürü Mücahit Gündebahar: sektörün büyüme potansiyeline bakıldığında son kullanıcılar için çok daha yenilikçi finansal deneyimler sunan şirketlerin sayılarının hızla artacağını öngördüklerini ifade ediyor.

Gündebahar, “sektördeki büyüme hızı beraberinde bizim gibi teknolojik altyapı çözümleri sağlayan firmalara da önemli misyonlar yüklüyor. Özellikle yeni dönemde bankacılık ve finansın daha spesifik alanlarına odaklanan şirketleri sık görmeye başlayacağız. Biz Architecht olarak bankacılık ve finans alanında elde ettiğimiz tecrübeyle oluşturduğumuz ana bankacılık çözümlerimizi bu firmaların ihtiyacına göre modüler olarak sunuyoruz. Geçtiğimiz ay lansmanını yaptığımız e-para ve ödeme kuruluşu altyapı ürünümüz Airplatform’dan sonra şimdi de tedarikçi finansmanı, tüketici finansmanı ve yatırım bankacılığı çözümlerimizi sektörün kullanımına açtık. Ana bankacılık sistemimizden gelen güçlü teknolojik yapı sayesinde firmalar ihtiyacı olan modüle çok hızlı bir şekilde herhangi bir IT operasyonu gerekmeden sahip olabilecekler” açıklamalarında bulundu.

Architecht; yatırım bankacılığı, tüketici finansmanı ve tedarikçi finansmanı gibi hazır altyapı çözümleriyle sektöre girmek isteyen yatırım kuruluşları ve fintechlerin kısa sürede faaliyete geçmelerine olanak sağlıyor.