Tüm Haberler
Architecht ile Finekra Arasında Açık Bankacılık İş Birliği photo

Architecht ile Finekra Arasında Açık Bankacılık İş Birliği

Türkiye ve yurtdışında birçok banka ve finans kurumunun teknolojik altyapı süreçlerini tasarlayan Architecht, yakın zamanda lansmanını gerçekleştirdiği Açık Bankacılık ve API Yönetim Platformu Airapi ile fintech işbirliklerini güçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda bankalarla ve muhasebe programlarıyla entegre çalışan, finansal süreçleri otomatikleştiren, fintech geliştiricileri için tek API ile tüm bankalara erişim sağlayan yeni nesil açık bankacılık çözümü olan Finekra ile Architecht arasında bir işbirliği protokolü imzalandı.

Architecht’in Teknopark İstanbul’daki ofisinde gerçekleştirilen imza töreninde Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek konuyla ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Geçtiğimiz ay lansmanını gerçekleştirdiğimiz PSD2 uyumlu Açık Bankacılık ve API Yönetim Platformumuz Airapi, bankaların ve çeşitli finansal kuruluşların API’lerini tek bir platform üzerinden dış dünyaya güvenli ve yönetilebilir bir şekilde açmalarını sağlıyor. Ürünümüz, Türkiye için TCMB Açık Bankacılık standartları, yurtdışı için de PSD2 ve Berlin Grup Açık Bankacılık standartları ile ilgili tüm regülatif beklentileri karşılıyor. Finekra ise toplam 26 banka ile entegre bir şekilde hesap hareketleri, fatura ödemeleri, POS raporları, toplu ödeme, doğrudan borçlandırma sistemi, tahsilat yönetimi ve çek-senet entegrasyonu gibi geniş bir yelpazede hizmet sağlıyor ve bu hizmetlerin tamamı için hazır API’ler sunabiliyor. İşte bu işbirliği, API platformumuz Airapi’yi Finekra’nın hazır API’leriyle birleştirerek müşterilerimize uçtan uca çözüm sağlamak noktasında bizi birkaç seviye ileri taşımak amacı ile gerçekleştirildi.”

Açık bankacılık servislerinin hizmete açıldığı bu yeni dönemde, kullanım alışkanlıklarının temelden değişeceğini vurgulayan Balçiçek, Finekra ile yaptıkları işbirliği neticisinde; bireysel kullanıcıların banka hesaplarına tek bir noktadan ulaşarak işlem yapabileceklerini, kurumsal tarafta ise tüm şirket hesaplarına tek bir yerden erişim, POS hareketlerini takip edebilme, faturaları ödeyebilme, banka limitlerini görebilme gibi farklı operasyonel işlemlerin gerçekleştirilebileceğini aktardı.

Architecht Genel Müdürü Balçiçek açıklamalarını şu sözlerle tamamladı:

“Türkiye’de açık bankacılık ekseninde inovatif yeni ürünlerin geliştirilmesini sağlayacak bu öncü hareketle biz açık bankacılık konusundaki regülasyon gücümüzü açık bankacılık hizmetleri ile birleştirmek yönündeki çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz ve Airapi üzerinde bir API market oluşturma yönünde yeni fintech işbirlikleri ile ilerleyeceğiz. Bu anlamda vizyonumuz ve aksiyon planlarımız çok net ve fintechleri işbirlikleri için masaya davet ediyoruz.”