Tüm Haberler
Airplatform: Architecht’ten SaaS e-Para ve Ödeme Platformu
 photo

Architecht Uçtan Uca Büyümeye Devam Ediyor

Kuveyt Türk’ün yüzde yüz iştiraki olarak bankacılık ve finans sektörüne uçtan uca teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, 2023’ün son çeyreğinde büyüyen ekibi ve finansal rakamları ile 2024 hedeflerini açıkladı. 720 kişilik uzman ekibiyle büyümesini sürdüren marka, yıl sonunda bir önceki yıla oranla finansal olarak yüzde 400 büyüme ile yılı kapatmayı hedefliyor.

Finans sektöründe yaşanan gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından açıklanan verilere göre ülkemizde şu an 61 adet banka bulunuyor. Yeni kurulan dijital katılım bankaları ve yatırım bankalarıyla birlikte bu sayı giderek artmaya devam ediyor. Yaşanan bu gelişmeler ışığında finans sektörüne uçtan uca teknoloji ürünleri geliştiren Architecht, 30 yıllık bankacılık deneyimi, güncel ve kararlı teknolojileri ve 720’ye yükselen çalışan sayısı ile ülkemizde ve globalde bankacılık sektörünün yazılım ihtiyaçlarına cevap veriyor.

Lisanslı dijital bankalar, yatırım bankaları ve katılım bankaları olmak üzere Türkiye’de 10 farklı bankaya ana bankacılık platformuyla hizmet sunan Architecht, ulusal ve uluslararası birçok bankanın uçtan uca finansal teknoloji ihtiyaçlarına çözüm üretiyor. Nitelikli insan kaynağı, müşterileri, çözüm ortakları, yenilikçi ürünleri ve güncel teknolojileriyle 2023 son çeyreğinde de büyümeye devam eden Architecht, Eylül 2023 itibarıyla 643 milyon TL ciroya ulaşarak yıl sonunda bir önceki yıla oranla finansal olarak yüzde 400 büyüme gerçekleştirecek.

Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama Ürünü Powerfactor, 2024’e Damga Vuracak

Bu yılı başarılı çalışmalarla geride bırakmaya hazırlanan Architecht’in 2024 hedeflerinin ilk sırasında; PowerFactor, BOA Card ve Airapi gibi spesifik ürünleri ile sadece Türkiye’de değil global arenada da boy göstermek yer alıyor.

Architecht’in PowerFactor ürünü bankacılık ve finans sektörüne ilave olarak içinde bulunduğumuz dijital çağın gereksinimleri olan online alışveriş, sağlık ve e-ticaret gibi dijital dünyada yer alan tüm sektörlerin kimlik doğrulama ve uygulama & cihaz güvenliği ihtiyaçlarına çözüm sunabiliyor. Ürün; anti-injection, root & jailbreak, anti-debugging, anti-emulation, anti-malware, anti-keylogging, device binding gibi birçok kapsamlı güvenlik kontrollerini bünyesinde barındırıyor.

Powerfactor 11 Banka ve 30 Mobil Uygulamada Aktif Olarak Kullanılıyor

Architecht’in güncel durumu ve gelecek hedeflerine ilişkin açıklamalarda bulunan Architecht Genel Müdürü Ökkeş Emin Balçiçek, “Siber güvenliğin kurumlar ve bireyler tarafından hassasiyetle karşılandığı ve regülasyonların çeşitli önlemleri şart koyduğu bu günlerde, daha önce geliştirdiğimiz ve sürekli olarak güncellediğimiz PowerFactor’e 2024 yılında büyük bir talep bekliyoruz. Platform bağımsız olarak çalışan PowerFactor, pazar uyumunu yakalamış, kullanıcı deneyimini optimize edebilen performanslı bir ürün ve şu an hali hazırda 11 banka ve 30 mobil uygulamada aktif olarak kullanılıyor. PowerFactor aracılığıyla 4 milyon nihai banka kullanıcısı, günlük finansal işlemlerini güvenli bir şekilde gerçekleştiriyor” dedi.

Ana Bankacılık Platformunda En Güçlü Teknoloji Sağlayıcısı

2024 yılında da BDDK’dan kuruluş onayı alan tüm bankalarla “Ana Bankacılık Platformu Teknoloji Sağlayıcısı” konumunda görüşmelere devam edeceklerini vurgulayan Balçiçek, yılın son çeyreğinde ise bir yatırım bankasıyla daha anlaşma potansiyellerinin oldukça yüksek olduğunu belirtti. 2020’den bu yana faaliyet onayı alan yedi yatırım bankasının dördünün Architecht tarafından geliştirilen bankacılık platformuyla hizmet sunduğunu hatırlatan Balçiçek, 2024 yılında da bu alanda en iddialı teknoloji sağlayıcılarından biri olacaklarını sözlerine ekledi.

Güncel Teknolojimiz ve Dinamik Kadromuz ile Büyümeye Devam Edeceğiz

Architecht’in amiral gemisi olan BOA Ana Bankacılık ve Teknoloji Platformunun güncel teknolojilerle modernize edildiğini aktaran Genel Müdür Balçiçek, 2024 yılında da güçlü ve dinamik kadrolarıyla, en güncel teknolojilerle ve sürekli kendilerini yenileyerek müşterilerine hizmet vermeye devam edeceklerini belirtti.

2023’ün son çeyreğinde çalışan sayılarının 720’ye çıktığını aktaran Balçiçek finansal büyümede de hedefleriyle uyumlu ilerlediklerini söyledi. Yıl sonu itibarıyla 1 milyar TL’ye yakın ciro yapacaklarını vurgulayan Balçiçek bir önceki yıla oranla yüzde 400 oranında bir finansal büyüme yakaladıklarını aktardı.

Architecht Hakkında

Architecht, 2015 yılında Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulmuş, finansal teknoloji sektöründe faaliyet gösteren bir teknoloji şirketidir. Yenilikçi ürün portföyü, uluslararası iş ortakları ve müşterileriyle Türkiye’nin önde gelen yeni nesil teknoloji şirketlerinden biri olan Architecht, birçok farklı büyüme göstergesinde ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer almaktadır. Architecht, dijital bankacılık, ana bankacılık, açık bankacılık, yatırım bankacılığı, tedarikçi finansmanı, tüketici finansmanı, kartlı ödeme sistemleri ve güvenlik teknolojileri gibi kendi bünyesinde geliştirdiği ürünlerle; bankalara, finans kuruluşlarına, telekomünikasyon şirketlerine, teknoloji şirketlerine ve sigorta şirketlerine geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Türkiye başta olmak üzere MENA, Avrupa ve Asya’da Fintech alanında yenilikçi teknolojileri kullanarak etkin ürünler geliştiren ve global seviyede ürün/hizmet sunan bir marka haline gelmeyi hedeflemektedir. “Önce insan önce çalışan” mottosuyla ve insan odaklı yenilikçi İK politikalarıyla son dört yıldır “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasında yer alan ve GPTW Avrupa İndeksine girmeyi başaran Architecht, finans sektörüne güncel ve kararlı teknoloji ürünleri üretmek misyonuyla çalışmalarına devam etmektedir.