Tüm Haberler
Airplatform: Architecht’ten SaaS e-Para ve Ödeme Platformu
 photo

Architecht’in İşveren Markası Başarısı Ülke Sınırlarını Aştı

Finansal teknoloji şirketi Architecht, dünya genelinde iş yerlerinin çalışma kültürünü değerlendiren ve çalışan deneyimini iyileştirmeye yönelik bağımsız bir araştırma kuruluşu olan Great Place to Work’un, Avrupa indeksinde yer almayı başardı. Architecht, toplamda 3 bin 300 şirketin değerlendirildiği platformda 43’üncü sırada yer alarak, iş yerindeki çalışan mutluluğu ve memnuniyetini ön planda tutan yönetim anlayışını taçlandırdı. Teknoloji alanında ülkemizi, Avrupa’da en üst sırada temsil eden şirket, çalışanlarına verdiği değer ile de farkını ortaya koydu.

Katılım bankacılığı, yatırım bankacılığı ve dijital bankacılık alanlarında uçtan uca bankacılık platformu geliştirerek ulusal ve uluslararası birçok kurumun teknoloji ihtiyacını karşılayan Architecht, Great Place to Work tarafından 3 bin 300 şirketin değerlendirildiği Avrupa indeksinde 43’üncü sırada yer aldı. Architecht elde ettiği başarı ile çalışan mutluluğu ve memnuniyetini ön planda tutan yönetim anlayışını taçlandırdı.

Architecht, çalışanların bağlılığını ve iş yerindeki pozitif çalışma kültürünü öne çıkaran başarısı ile Great Place to Work Avrupa indeksine girerek Türkiye’deki başarısını global pazara taşıdı. Yalnızca çalışanlarının iş hayatı özelinde değil, aynı zamanda kişisel gelişimlerini desteklemek ve iş-özel yaşam dengesini sağlamak için esnek çalışma seçenekleri sunarak çalışanlarının ihtiyaçlarına önem veren şirket en iyi işveren alanındaki başarısını yurt dışında da kanıtladı. Teknoloji sektöründe sunduğu hizmetlerinin yanı sıra işveren markasında da rakiplerinden ayrışan Architecht, “TechTalent”, “Train&Work” ve “Tekno Kampüs” gibi birbirinden farklı işe alım programlarıyla yazılımcı istihdamına da önemli katkılar sağlıyor.

Avrupa İndeksinde Yer Almanın Mutluluğunu Yaşıyoruz

Architecht İK, Yönetişim ve Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Şule Hatun Avşaroğlu, Architecht'in Europe Indeks başarısı hakkında, "Architecht olarak Great Place to Work Avrupa indeksi sıralamasında elde ettiğimiz başarımız için son derece mutluyuz. Architecht, genç ve dinamik kadrosunu aile gibi gören, güven duygusunun yüksek olduğu bir yapıya sahip. İK politikalarımızda her zaman takdir ve teşekkür kültürümüz öne çıkıyor. Çalışma arkadaşlarımıza değer veriyor, onların kişisel ve profesyonel gelişimlerini destekliyoruz. Ayrıca iş hayatı ile özel yaşamını dengelemelerine olanak sağlayan esnek çalışma seçenekleri sunuyoruz. Özellikle kadınların iş hayatındaki rolleri de bizim için son derece kıymetli, şirket bünyemizde mevcut kadın çalışma oranımız yüzde 40 olup bu oranın artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknoloji ve inovasyon odaklı çalışma yaklaşımımız sayesinde sepetim, gelişim mutfağı gibi sektörümüzde öncü uygulamalara imza atıyoruz. Architecht olarak, çalışanlarımızın özel anlarını da önemsiyor, onların mutluluğunu ve aileleriyle geçirdikleri zamanı destekliyoruz. Tüm bu değerlerimiz ve çabalarımız, aldığımız ödüller ve elde ettiğimiz başarılarla taçlanıyor. Bu sıralamalarda yer almak, İK stratejilerimizin ve projelerimizin niteliğinin kanıtıdır” dedi.

Architecht Hakkında

Architecht, 2015 yılında Kuveyt Türk’ün yüzde 100 iştiraki olarak kurulmuş, finansal teknoloji sektöründe faaliyet gösteren bir teknoloji şirketidir. Yenilikçi ürün portföyü, uluslararası iş ortakları ve müşterileriyle Türkiye’nin önde gelen yeni nesil teknoloji şirketlerinden biri olan Architecht, birçok farklı büyüme göstergesinde ülkemizin en hızlı büyüyen teknoloji şirketleri arasında yer almaktadır. Architecht, dijital bankacılık, ana bankacılık, açık bankacılık, yatırım bankacılığı, tedarikçi finansmanı, tüketici finansmanı, kartlı ödeme sistemleri ve güvenlik teknolojileri gibi kendi bünyesinde geliştirdiği ürünlerle; bankalara, finans kuruluşlarına, telekomünikasyon şirketlerine, teknoloji şirketlerine ve sigorta şirketlerine geniş bir yelpazede hizmet vermektedir. Türkiye başta olmak üzere MENA, Avrupa ve Asya’da Fintech alanında yenilikçi teknolojileri kullanarak etkin ürünler geliştiren ve global seviyede ürün/hizmet sunan bir marka haline gelmeyi hedeflemektedir. “Önce insan önce çalışan” mottosuyla ve insan odaklı yenilikçi İK politikalarıyla son üç yıldır “Türkiye’nin En İyi İşverenleri” arasında yer alan Architecht, finansal teknolojilerde global ve inovatif teknoloji ürünleri üretmek misyonuyla çalışmalarına devam etmektedir.